Cardsharing

what is cardsharing


You are not connected. Please login or register

Cardsharing » DETALJNA OBJAŠNJENJA ZA KORISNIKE I BUDUCE KORISNIKE VPS SERVERA » Što je proces virtualizacije?

Što je proces virtualizacije?

Go down  Poruka [Stranica 1 / 1.]

1 Što je proces virtualizacije? on uto kol 01, 2017 9:34 am

Admin

avatar
Admin
Uvođenje virtualizacije dovelo je do revolucije u računalstvu u prethodnom desetljeću. To je dovelo do mogućnosti da jednom računalu omogući pokretanje više virtualnih računala istodobno, što znači da kada se hardver povećava u performansama, jedno računalo sada može zamijeniti mnoge druge. Pogledajmo tako kako to funkcionira.

Virtualizacija počinje s softverom na hardverskom računalu koji omogućuje stvaranje virtualnih strojeva ili VM-ova. Ovaj softver se naziva hipervisor, a hardver koji pokreće ovaj softver također se obično naziva hipervisor. Operativni sustav koji koristi hipervisorski softver obično se naziva operativnim sustavom domaćina, iako je s nekim sustavima softver hipervisora ​​dio operativnog sustava.

Virtualni strojevi na računalu imaju resurse koji se međusobno razlikuju i od operacijskog sustava domaćina. Konvencionalno kada se stvori virtualni stroj, dodijelit će mu se količina memorije, za to će se stvoriti maksimalna količina vremena procesora i tvrdog diska. Softver hipervisora ​​je odgovoran za upravljanje pokretanjem virtualnih strojeva, osiguravajući da svatko pristupa pravilnim područjima memorije i diska te da su CPU resursi na rasporedu sukladno tome.

Za sam virtualni stroj, operacijski sustav hipervizora i domaćina potpuno je transparentan. Hipervisor predstavlja hardver virtualnom stroju u obliku specifikacija koje su konfigurirane za nju. To znači koliko je operacijski sustav instaliran na virtualnom stroju, misli da se radi s punim resursima manjeg računala.

Stvaranje virtualnog stroja tek je prvi dio priče: korištenje VM-a, također mora imati instaliran operativni sustav. Operativni sustav na virtualnom stroju obično se naziva gostovim operativnim sustavom, a ovaj gost se može konfigurirati kao da bi bio pokrenut na normalnom računalu.

Pa kako se VPS ili Virtual Private Server uklapa u sve to? U osnovi, VPS je samo virtualni stroj koji pokreće poslužiteljski softver. Trošak mudar oni općenito sjediti između osnovne zajedničke web hosting usluge i puni posvećena poslužitelj. Pojam "privatni" koristi se za ilustraciju da su resursi virtualnog poslužitelja privatni za klijenta koji ga iznajmljuju, a ne dijeliti kao s web hostingom. Neki prodavači mogu ih označiti kao virtualni namjenski poslužitelji. Kao takav, virtualni privatni poslužitelj nudi sve mogućnosti konfiguracije koje posluľitelj posluľuje, omogućujući vam da instalirate i konfigurirajte softver prema točnim specifikacijama.

Prednost virtualnog privatnog poslužitelja preko posvećenog poslužitelja je da ako ne trebate svu snagu i performanse posvećenog poslužitelja, možete uštedjeti kupnjom virtualnog privatnog poslužitelja s specifikacijom koja je mnogo bliža vašim zahtjevima. Kasnije je jednostavno dodati više ili ukloniti resurse s ovog virtualnog privatnog poslužitelja nego namjenskog poslužitelja putem upravljačke ploče upravljanja. Virtualni privatni poslužitelj može se prilagoditi potrebama vašeg softvera ili web sučelja kako raste ili ako jednostavno treba kratkoročno prilagođavanje resursa.

Još jedna prednost u odnosu na posvećena poslužitelj je da obično možete ići od kupnje resursa da bi virtualni privatni poslužitelj prikazivao u nekoliko minuta, a ne satima ili danima, što bi moglo potrajati da bi se dobio posvećeni poslužitelj. Isto tako mnogi virtualni privatni poslužiteljski poslužitelji pružit će širok raspon početnih slika koji se sastoje od operativnih sustava i softvera - kao što su kontrolne ploče ili najčešće korištene web aplikacije unaprijed instalirane, čime se štedi još više vremena kada je u pitanju implementacija.Jeste li spremni konfigurirati SSD VPS? Saznajte više, ovdje!


[url=

[Vrh]  Poruka [Stranica 1 / 1.]

Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.