Cardsharing

what is cardsharing


You are not connected. Please login or register

Cardsharing » DETALJNA OBJAŠNJENJA ZA KORISNIKE I BUDUCE KORISNIKE VPS SERVERA » Što je KVM?

Što je KVM?

Go down  Poruka [Stranica 1 / 1.]

1 Što je KVM? on uto kol 01, 2017 9:44 am

Admin

avatar
Admin
Kernel-based virtualni stroj ili KVM virtualizacijska je tehnologija koja se već desetak godina nalazi. Ugrađena je u standardnu ​​Linux jezgru i osmišljena je kako bi omogućila da djeluje kao hipervisor. To znači da je gotovo svaka Linux distribucija spremna da se koristi kao hipervisor kada se instalira.

Nedostatak KVM-a je u tome što zahtijeva da hardver na kojem se pokreće ima proširenja za virtualizaciju.  To je standardno u većini ne-Atom Intel procesora i AMD procesora već niz godina, pa na većini sustava to neće biti zahtjev za zaustavljanje emisije.

KVM može biti domaćin brojnim operativnim sustavima gostiju, uključujući različite Linux i UNIX distribucije, Microsoft Windows i MacOSX. Iako pruža podršku samo za virtualizaciju hardverskih resursa postojećeg sustava, KVM je također sposoban raditi s QEMU-om kako bi oponašao brojne komade zajedničkog hardvera za goste, poput Sound Blaster 16 zvučne kartice, mrežne kartice Intel E1000 I Cirrus VGA grafička kartica kako bi pružili potpuno funkcionalan sustav. Uz QEMU također je moguće osigurati izravni USB prolazak kroz gost operativni sustav gdje se softver može koristiti određenim hardverom ili dongle-om.

Još nešto korisno, pogotovo ako razmišljate o korištenju KVM-a kao način virtualizacije korištenja starijih operacijskih sustava, to je da KVM također može pokrenuti 32-bitni gost operativni sustav na 64-bitnom hostu.

Dok KVM pruža sve što je potrebno za pokretanje virtualnog stroja, to samo pruža vrlo osnovno sučelje za upravljanje virtualnim strojem. Virtualni stroj može se izvoditi samo s KVM-om, no obično se kombinira s QEMU i drugim alatima kao što su libvirt ili Virtual Machine Manager koji se često koriste za upravljanje virtualnim strojevima KVM. Ovi alati se nazivaju hypervisor manageri jer kontroliraju ono što hipervisor čini.

Jednom kad KVM radi na Linux računalu, ona se izlaže kao poseban uređaj na / dev / kvm put. To je ono što posredni alati poput libvirt koriste za upravljanje virtualnim strojevima i postavljanje ih. Biti dio samog Linux kernela znači da KVM može izravno pristupiti hardveru na poslužitelju prilikom upravljanja virtualnim strojevima. Kada se pokrene virtualni stroj, upravitelj hipervizora će komunicirati s KVM s obzirom na resurse potrebne za virtualni stroj, a KVM tada može rezervirati RAM koji je potreban za virtualni stroj, podijelići ga od onoga koji koriste drugi virtualni strojevi i domaćin operacijski sustav. Slično tome, omogućuje KVMu znanje koliko bi CPU resursa trebao omogućiti virtualni stroj i koja bi disketa trebala biti učitana i referencirana virtualnim strojem.

Za sam virtualni stroj, jednom je pokrenuo KVM upravlja svojim resursima transparentno, tako da virtualni stroj može biti nesvjestan da je čak i trčanje u virtualiziranom okruženju. Na hostu, pokrenut virtualni stroj sličan je bilo kojem drugom pokrenutom Linux procesu do točke u kojoj biste trebali izgubiti kontrolu nad operativnim sustavom na samom virtualnom stroju, možete ubiti proces koji se izvodi na operacijskom sustavu hosta i pojavit će se iz Stajalište operacijskog sustava virtualnog stroja kao da je napajanje izvučeno s tipičnog računala.

Nešto za napomenuti ako razmišljate o igranju s KVM-om na stroju koji već koristi neki drugi virtualizacijski sustav jest da nema provjera koje se provode kako bi se utvrdilo je li bilo što drugo pristupanje hardverskim ekstenzijama CPU-a. Moguće je da se dvije virtualne platforme istodobno sukobe i mogu uzrokovati loše stvari. U tu svrhu najbolje je koristiti KVM na vlastitom sustavu.

Za vrhunsku cijenu i performanse: konfigurirajte VPS  sada!http://studiokrijesnica.forumcroatian.com

[Vrh]  Poruka [Stranica 1 / 1.]

Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.