Cardsharing

what is cardsharing


You are not connected. Please login or register

Cardsharing » DETALJNA OBJAŠNJENJA ZA KORISNIKE I BUDUCE KORISNIKE VPS SERVERA » Kako stvoriti sistemski dio datoteke Jedinica 1

Kako stvoriti sistemski dio datoteke Jedinica 1

Go down  Poruka [Stranica 1 / 1.]

Admin

avatar
Admin
Ako ste napravili aplikaciju koju treba upravljati ili upravljati procesom init na vašem sustavu ili naizmjence instalirati aplikacije trećih strana izvan vaših spremišta, vjerojatno ste upoznati s stvaranjem init skripti. Za one koji nisu, ove initne skripte bave se procesom pokretanja aplikacije, snimanjem ID-a procesa, a zatim komunicirajući s njim da se zaustavi, ponovno učita ili ponovno pokreće među ostalim funkcijama. Systemd je zamijenio stare initne procese na najsuvremenijim Linux distribucijama i uklonio potrebu za tim init skriptima zamjenjujući ih jedinicama.

U systemd terminologiji, jedinica je usluga ili resursi računala koje systemd zna upravljati.  Zna kako upravljati tim uslugama i resursima zahvaljujući jedinicama koje govore sistemu o jedinici i kako upravljati njome. Ove su datoteke pohranjene u direktorijima / lib / systemd / system i / etc / systemd / system. Korisnici dodani i uređeni obično žive u / etc / systemd / system.

Jedinice datoteke su samo tekstualni popisi direktiva u formatu "key = value", podijeljeni u odjeljke označene kvadratnim zagradama "[...]". Nazivi dijelova i smjernice sami po sebi su osjetljivi na velika i mala slova tako da morate biti sigurni da je pravopis ispravan. Direktive su također specifične za određene odjeljke, tako da jedinice moraju biti deklarirane na pravim mjestima kako bi svi mogli ispravno raditi. Postoji čitav niz različitih stvari koje jedinice mogu definirati, iako ćemo se u ovom članku usredotočiti na usluge.

Prvi odjeljak kojeg biste izjavili bit će vaš odjeljak "[Jedinica]". Ovo sadrži smjernice koje pomažu sustavu da razumije što je jedinica. Ovdje ćemo pokriti neke od uobičajenih, ali postoji više dostupnih.

Opis = Ova se direktorija koristi za opisivanje jedinice.

Zahtijeva = Ova se direktorija koristi za popis ostalih jedinica koje je potrebno za rad.

Želi = Ova smjernica je slična gore navedenoj, ali dok će jedinica raditi bez navedenih jedinica, bilo bi lijepo imati ih.

Prije = Ova se direktorija koristi za popis jedinica koje treba pokrenuti nakon ovog.

Nakon = Ovo je slično gore, ali navodi jedinice koje treba pokrenuti prije ove.

Konflikti = Ova se direktorija koristi za određivanje jedinica koje će uzrokovati probleme s tim pokrenutim.

Odjeljak "[Usluga]" dolazi sljedeći, a to se koristi za objavljivanje informacija o vašoj usluzi.

Jedna od prvih direktiva u sekciji Usluge je direktiva o tipu. Ovo se koristi za informiranje sustava o tome kako usluga funkcionira.

Evo opcija:

Dbus - ovo se koristi za obavijest sustava systemd da će proces preuzeti ime na Dbus autobusu.

vilica - To govori systemd da će proces tanjura i pokrenuti, a roditelj može zaustaviti.

U stanju mirovanja - ovo obavještava sustav da servis neće raditi sve dok sustav ne bude u stanju mirovanja.

Obavijestiti - ovo se koristi za informiranje sustava da će proces obavijestiti systemd kada je pokrenut tako da sustav će čekati ovu obavijest.

Onehot - program prolazi jednom i izlazi. Time sustav čeka da proces završi prije nastavka. Ovo je zadana opcija ako i tip i ExecStart nisu navedeni.

Jednostavna - ova usluga radi kontinuirano i u jednom procesu, to je zadana opcija ako se ne daje uputstvo o tipu, već je dodan ExecStart.

To je puno informacija za jednu direktivu, ali najvećim dijelom vjerojatno ćete koristiti one ili one jednostavne vrste. Nemamo vremena za preuzimanje drugih direktiva, tako da idemo sljedeći put u drugom dijelu.


Jeste li spremni konfigurirati CINFU VPS visoke performanse? Za vrhunsku izvedbu i cijenu kliknite ovdje!


]

http://studiokrijesnica.forumcroatian.com

[Vrh]  Poruka [Stranica 1 / 1.]

Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.